Чавунний посуд – найкращий помічник для професійних і домашніх кухарів. При дотриманні правил користування, він може замінити безліч приладдя й стати універсальною місткістю для тушкування, варіння, запікання і смаження продуктів. З чавуну виготовляють різний посуд, а саме: каструлі чугунні, жаровні, казани, сковорідки тощо. Вироби не бояться високих температур й мають практично необмежений експлуатаційний ресурс. Оцінивши їх переваги у практичному використанні, ви зрозумієте, чому посуд з чавуну має попит серед покупців.
Чавунний посуд – кухонне приладдя, без якого не обійтися на кухні
Переваги використання чавунного посуду на кухні суттєві, оскільки ці вироби поєднують в собі найкращі експлуатаційні якості та майже не мають недоліків, якщо не зважати на велику вагу. Матеріал є хімічно інертним, тому він не виділяє токсичні речовини при нагріванні й не змінює смакові якості приготовлених страв. Чавунна пательня, казан чи каструля дуже добре зберігають температуру, хоч і довго нагріваються, тому м’ясо, овочі, риба й інші продукти рівномірно готуються. Спеції розкривають всі свої властивості, адже посуд з чавуну допомагає створювати справжні кулінарні шедеври.
Декілька правил користування чавунним посудом:
- Приготовлену їжу не залишайте у посуді, адже він не підходить для тривалого зберігання готових страв на плиті чи у холодильнику.
- Спочатку добре нагрійте посуд, а тоді наливайте олію та додавайте продукти, щоб уникнути їх прилипання до дна.
- Відразу після використання помийте та висушіть кухонне приладдя, щоб жаровня чавунна, каструля чи казан не були вологими. Краплі води та надмірна волога провокують виникнення іржі.
- Краще мати окремий посуд для м’яса, риби та овочів, оскільки чавунні вироби не рекомендовано мити агресивними засобами – найкраще очищати поверхню м’якою губкою під теплою водою.
- Якщо суттєво знизилися антипригарні властивості, потрібно розжарити посуд з допомогою солі чи олії. Навіть якщо такий домашній спосіб не допоміг, не поспішайте шукати інтернет-магазин посуду та купувати нову сковорідку чи каструлю, оскільки чавунні вироби підлягають реставрації.
Правила користування і догляду тісно пов’язані між собою, і вони є секретом тривалого збереження експлуатаційних переваг чавунного посуду. Купити чавунний посуд в Україні високої якості – це лише половина справи, адже потрібно ще й правильно його підготувати до експлуатації. Не робіть поспішних висновків, якщо ви не розжарили поверхню та не змастили її гарячою олією. Це робиться лише один раз після покупки, а надалі достатньо протирання посуду вологою чи сухою ганчіркою.
Якщо ви шукаєте, де можна замовити чавунний мангал для шашлику або кухонне приладдя з цього матеріалу, рекомендуємо вам перейти на сайт samei.com.ua. Постачальник посуду Samei вразить вас сервісом обслуговування – ви отримаєте вичерпну консультацію щодо підготовки й користування чавунними каструлями, сковорідками, жаровнями тощо.
Де можна купити чавунний посуд в Україні недорого, але високої якості?
Інтернет-магазин «Самей» – це ваш шанс розширити свій кухонний арсенал посуду виробами з чавуну та отримати задоволення від приготування справжніх кулінарних шедеврів. В онлайн-каталозі є все для кухні та пікніку, тому не проблема оновити запас каструль, казанів, сковорідок й інших аксесуарів. Прямий постачальник Samei гарантує ідеальне співвідношення якості й ціни, оскільки співпрацює безпосередньо з виробниками чавунного посуду. Рекомендуємо перейти на сайт магазину та детальніше ознайомитися з асортиментом, здійснивши покупку онлайн або за телефоном.
Оцініть всі переваги чавунних виробів разом з інтернет-магазином посуду «Самей»!