×

Як самостійно вибрати сковороду для дому

Якісне кухонне начиння важливе навіть для тих, хто чудово готує. У цьому немає нічого дивного, оскільки від якості посуду залежить кінцевий результат. Редакція Adami підготувала матеріал, присвячений вибору сковороди для дому.

Види сковорідок

Сковорідки прийнято поділяти на класичні, гриль, сотейники, млинниці та воки. Класичні сковороди використовуються для тушкування та смаження риби, м’яса та овочів. Гриль-сковорода дозволяє готувати вдома такі ж страви, як на дачному грилі. Сотейник є гібридом сковороди і каструлі. Його можна використовувати для приготування страв як на плиті, так і в духовці.

У млинниці добре виходять млинці, сирники та оладки. Для приготування цих страв потрібна «правильна» сковорода. В протилежному випадку приготувати їх не вдасться. Вок-сковорода найчастіше використовується для смаження рису чи локшини з морепродуктами, овочами чи м’ясом в азіатському стилі.

Основні критерії при виборі сковороди

В першу чергу необхідно визначитися з призначенням сковороди, що купується. Далі слід відштовхуватися від таких характеристик:

Вид нагріву. Для приготування на плитах з індукційним нагріванням, електричних і газових плитах використовуються різні сковороди.

Матеріал виготовлення. Залежно від матеріалу виготовлення сковороди можуть поводитися під час приготування страв по-різному.

Покриття. Сковорода може мати тефлонове, керамічне, гранітне мармурове або емальоване покриття. У кожного з цих покриттів є слабкі та сильні сторони.

Розмір. При виборі сковороди звертайте увагу на діаметр. Вона повинна розміщуватися на вашій плиті. Крім цього, від діаметра прямо залежить обсяг їжі, який можна приготувати у сковороді за один раз.

Аксесуари. Останнім кроком є ​​підбір кришки та перевірка ручки. Досить часто кришка входить у комплект постачання. Важливо оцінити її якість та зручність. Ручка сковороди має зручно лежати у руці. Спробуйте переставити її з місця на місце. Невеликий тест перед придбанням сковороди зайвим точно не буде. Майте на увазі, що ручки з металу нагріватимуться під час приготування страв. Обійтися без рушника чи прихватки ви не зможете. Знімна ручка дозволяє використовувати сковороду для приготування страв як на плиті, так і в духовці.

Залишити відповідь

Останні статті
14:32 09.02.2025
З чим носити козаки навесні 2025: 5 трендових поєднань
13:45 09.02.2025
Стрільці — стихія зодіакального знаку та особливості характеру народжених під ним людей
16:16 08.02.2025
Чому Скорпіони вважаються водним знаком
15:15 08.02.2025
3 неочевидні тренди з модних показів для поціновувачів чогось особливого
14:32 07.02.2025
Базовий весняний гардероб 2025: 5 найпотрібніших речей
13:32 07.02.2025
Чому Терези називають повітряним знаком зодіаку
13:32 06.02.2025
Який денім буде в моді навесні 2025: найтрендовіші моделі
12:15 06.02.2025
До якої стихії належить зодіакальний знак Діва
15:15 05.02.2025
Три тренди нового сезону: вузькі штани, речі із замші, блуза у бохо-стилі
14:05 05.02.2025
Лев — стихія п’ятого знаку зодіакального кола
09:14 05.02.2025
Клініка МНТ: ефективна пересадка волосся за технологією FUE Artas
14:14 04.02.2025
Приголомшливі образи від популярного фешн-інфлюєнсера Джессіки Ванг
12:55 04.02.2025
Чому стихією народжених під знаком раку людей є вода
12:17 04.02.2025
Маска для обличчя: користь, види та як обрати ідеальний засіб
20:38 03.02.2025
Місця для медового місяця: найромантичніші локацій в Україні для молодят