Якісне кухонне начиння важливе навіть для тих, хто чудово готує. У цьому немає нічого дивного, оскільки від якості посуду залежить кінцевий результат. Редакція Adami підготувала матеріал, присвячений вибору сковороди для дому.
Види сковорідок
Сковорідки прийнято поділяти на класичні, гриль, сотейники, млинниці та воки. Класичні сковороди використовуються для тушкування та смаження риби, м’яса та овочів. Гриль-сковорода дозволяє готувати вдома такі ж страви, як на дачному грилі. Сотейник є гібридом сковороди і каструлі. Його можна використовувати для приготування страв як на плиті, так і в духовці.
У млинниці добре виходять млинці, сирники та оладки. Для приготування цих страв потрібна «правильна» сковорода. В протилежному випадку приготувати їх не вдасться. Вок-сковорода найчастіше використовується для смаження рису чи локшини з морепродуктами, овочами чи м’ясом в азіатському стилі.
Основні критерії при виборі сковороди
В першу чергу необхідно визначитися з призначенням сковороди, що купується. Далі слід відштовхуватися від таких характеристик:
Вид нагріву. Для приготування на плитах з індукційним нагріванням, електричних і газових плитах використовуються різні сковороди.
Матеріал виготовлення. Залежно від матеріалу виготовлення сковороди можуть поводитися під час приготування страв по-різному.
Покриття. Сковорода може мати тефлонове, керамічне, гранітне мармурове або емальоване покриття. У кожного з цих покриттів є слабкі та сильні сторони.
Розмір. При виборі сковороди звертайте увагу на діаметр. Вона повинна розміщуватися на вашій плиті. Крім цього, від діаметра прямо залежить обсяг їжі, який можна приготувати у сковороді за один раз.
Аксесуари. Останнім кроком є підбір кришки та перевірка ручки. Досить часто кришка входить у комплект постачання. Важливо оцінити її якість та зручність. Ручка сковороди має зручно лежати у руці. Спробуйте переставити її з місця на місце. Невеликий тест перед придбанням сковороди зайвим точно не буде. Майте на увазі, що ручки з металу нагріватимуться під час приготування страв. Обійтися без рушника чи прихватки ви не зможете. Знімна ручка дозволяє використовувати сковороду для приготування страв як на плиті, так і в духовці.