Приготування їжі передбачає використання різноманітних додаткових матеріалів. З їх допомогою можна полегшити задачі на кухні та створити страву, сповнену яскравими смаками та ароматами. Якщо вам потрібні якісні товари для кухні та дому, на сайті https://prodom.ua/ ви зможете вибрати фольгу, рукави для запікання, пергамент, кухонні губки та іншу продукцію. Вона відповідає всім стандартам якості та порадує надійністю. Розберемося ж, коли потрібно використовувати фольгу та пергамент.
Фольга – кращий вибір для створення соковитих страв
Якщо ви хочете створити соковиті страви зі скоринкою, чудовим вибором стане саме такий матеріал. Адже його зручно використовувати для страв, рецептура яких передбачає наявність сиру, ідеальної скоринки. Покриття, яке є на фользі не дозволить продуктам прилипнути, але головне при цьому не переплутати сторони. Крім того, краще змазати основу маслом.
Зазвичай харчова фольга потрібна для запікання різного виду м’яса, риби, овочів. Вона може мати різну щільність, а серед її переваг можна назвати наступне:
- вона не дозволяє продуктам прилипати до основи;
- в ній можна запікати при температурі до 600 градусів;
- можливість створення м’яких та запашних страв навіть без маринування;
- зберігання всіх властивостей продуктів та створення ідеальної скоринки.
Фольга може мати різну щільність, підбирають її в залежності від виду страви. При цьому вам не потрібно маринувати м’ясо, і навіть великі шматки ідеально запікаються, залишаючись ніжними та соковитими всередині.
Сам по собі такий матеріал створений із тонких листів алюмінію, який при взаємодії з повітрям покривається захисною плівкою оксиду. Це не дає листу окислюватися. При цьому необхідно знати, що кислота та луг цю плівку розчиняють, тому вам необхідно уникати таких речовин. Не поливайте продукти соком лимона чи оцтом.
Пам’ятайте, що матовий бік фольги гарно пропускає тепло та жар, а блискучий, навпаки, його відображає. Тому саме матова частина повинна бути зовні, якщо ви хочете отримати ідеальну скоринку. Якщо ж ви хочете протушкувати продукти, знизивши їх рівень нагрівання, тоді блискуча частина повинна бути зовні. Завдяки цьому ви уникнете пересушування овочів.
Фольгу також використовують для приготування продуктів на решітці барбекю чи вугіллі.
Пергамент – незамінний вибір для випічки
Якщо ви любите готувати смачну випічку, тоді кращим варіантом стане пергамент, який називають одним з найуніверсальніших виробів на кухні. Ним застилають форму для запікання, також в нього можна загорнути страву, надаючи їй форму. Серед переваг такого паперу можна назвати наступне:
- антипригарні особливості;
- термостійкість;
- зберігання вологи та смаку продукту без використання олії чи масла.
Завдяки такому матеріалу, можна забезпечити ідеальну текстуру для випічки. Крім того, він стане в пригоді, якщо ви хочете запекти м’ясо та рибу, залишивши їх м’якими, ніби приготованими на пару. При цьому, на відміну від фольги, вам не потрібно змазувати пергамент олією, адже він є повністю антипригарним.
Матеріал можна використовувати лише при температурі запікання до 200 градусів. Тому він не підходить для приготування страв на грилі чи вугіллі.